Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Doop van de Heer jaar B

Jezus wordt gedoopt

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Marcus 1,7-11

De evangelielezing van vandaag gaat over de Doop van Jezus door Johannes. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus wordt gedoopt

doop jezus jordaanJezus groeide op. Ook zijn neef Johannes werd volwassen. Allebei werden ze mannen die veel nadachten over het leven. Ze zagen dat er veel oneerlijkheid in de wereld was. Veel mensen waren arm en anderen hadden alles.
Johannes besloot om er iets aan te gaan doen. Hij ging wonen in de woestijn en leefde van sprinkhanen en honing. Elke dag liep hij naar de rivier de Jordaan en ging daar staan preken. “Mensen, het gaat niet goed zo,” riep hij. “We denken teveel aan onszelf. We moeten voor elkaar zorgen. We horen eerlijk te delen met elkaar. Als je dat ook vindt, laat je dan dopen in deze rivier.”

Er kwamen steeds meer mensen naar Johannes luisteren. Vaak lieten ze zich door hem dopen. TEgen hen zei hij: "Na mij komt iemand die veel machtiger is dan ik. Ik ben niet eens goed genoeg om zijn sandalen los te maken. Ik heb jullie gedoopt met water, maar Hij zal jullie dopen met de heilige Geest!" Ook Jezus kwam uit Nazaret naar Johannes luisteren en Hij wilde zich door hem laten dopen. Dus werd Jezus door Johannes gedoopt   in de rivier de Jordaan. Hij dompelde Jezus helemaal onder in de rivier. Toen Hij uit het wateer kwam, ging de hemel open. Er kwam een duif naar beneden vliegen, recht op Jezus af. Die duif was de heilige Geest. En er klonk een stem uit de hemel, die zei: “Jij bent alleen mijn Zoon. Ik houd heel veel van Jou.”

Toen trok Jezus ook de woestijn in. Hij had tijd nodig om na te denken over wat er gebeurd was.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Doop van de Heer jaar B