Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negentiende zondag door het jaar A

Jezus loopt over het water

zondag 9 augustus 2020

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Wie krijgt welke rol?

Neem met de kinderen plaats en steek de kaars aan als opening van de kinderwoorddienst en spreek het openingsgebed uit.

Vertel de kinderen dat we vandaag het verhaal gaan spelen.
jesus rescues peterU verdeelt de rollen onder de kinderen. Een kind voor de rol van Petrus, een kind heeft de rol van Jezus en de andere kinderen zijn de leerlingen.
Kijk of er kinderen zijn die graag een rol willen spelen. Aan hen geeft u de rollen van Petrus en Jezus. Benadruk dat iedereen mee kan doen.

U vraagt aan de kinderen om goed te luisteren en te laten zien wat u vertelt. U leest de navertelling van de evangelielezing langzaam voor en de kinderen kunnen wanneer u vertelt uitbeelden wat er gebeurt.
U begint met aan de kinderen te vragen om bij elkaar te gaan staan en zich voor te stellen dat zij aan de oever van een groot meer staan.

Lees dan het Evangelie.

Artikelen in dit thema Negentiende zondag door het jaar A