Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar B 2023

Brieven van Boven

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Vandaag is het de tweede zondag van de Advent. We zijn met vier briefschrijvers op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel Brieven van Boven.
marcus kleur 001De schrijvers van de brieven zijn afkomstig uit de evangelielezingen van deze adventsperiode. Zij spreken de kinderen persoonlijk aan.

Het Evangelie van deze zondag is geschreven door Marcus. Hij is dan ook degene die de kinderen de brief geschreven heeft, die de postduif in de kerk binnenbracht. (zie voor ideeën hiervoor ook de Eerste zondag van de Advent) Marcus vertelt over de wonderlijke dingen die hij in zijn 'boekje' opgeschreven heeft; over mannen die in de woestijn leven. Belangrijke mensen met een boodschap.

In de Advent is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig. De duif die de brief brengt komt in de viering binnenvliegen, net voordat de kinderen naar hun kinderwoorddienst gaan. Naar aanleiding van de brief is er ook een opdracht om uit te voeren. Deze geven ze bij terugkomst in de viering weer mee met de duif 'naar Boven'. Zo kan iedereen meeleven en meegenieten.

Voor elke zondag van de Advent is er ook een filmpje van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara hebben hun eigen verhaal op weg naar Kerstmis. Over je verheugen, verlangen, nodig zijn, gaan kijken en natuurlijk op Kerstmis Kindje geboren!