Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Feest van de Heilige Familie jaar B

Je naam is een programma!

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Kunstwerk met jouw naam

Je naam bestaat uit letters, maar als je die mooi neerschrijft kun je er een kunstwerk van maken. Elk kunstwerk is anders, want elke naam en elk kind is anders.

Nodig:

• Vierkanten vellen dun karton
• Liniaal
• Potlood
• Pen
• Stiften

kunstwerk met je naamGeef elk kind een vierkant blaadje. Laat er een stervorm op tekenen, met liniaal en potlood. (Als u het dikker wilt hebben kan het ook met een viltstift).

Laat ze in 4 vakjes hun naam heel erg groot schrijven. Zo groot dat het hele vak gevuld wordt en de letters steeds de buitenkant van het vak raken. Doe het eerst met potlood en als het goed past dan kan het overgetrokken worden met stift. Kleur de letters in.

In de andere 4 overgebleven vakjes schrijven de kinderen hun naam op verschillende manieren en zo vaak mogelijk. Dat kan een heel lang lint van namen zijn, of steeds de namen onder elkaar, verspringend. Iedereen mag het doen zoals het hem of haar het mooiste lijkt.

Artikelen in dit thema Feest van de Heilige Familie jaar B