Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Elke adventsbijeen-komst wordt aan de hand van de vragen uit het filmpje van Kleine Uil wordt wijs het gesprek met de kinderen gevoerd. Waar verheugen de kinderen zich op? En wie helpt ze daarbij?

Elke adventbijeenkomst wordt aan de hand van de vragen uit het filmpje van Kleine Uil wordt wijs het gesprek met de kinderen gevoerd. Laat de vragen dus wat langer in beeld staan, of schrijf ze van tevoren op een flapover. Na afloop van het filmpje kunt u dan meteen door met de vragen in het gesprek.

Voor deze 1e Advent zijn de vragen:

• En jij, waar verheug je je op?
• Wie helpen jou om ergens naar uit te kijken?
• Kun jij anderen enthousiast maken?

In de film verheugen Kleine Uil en Joes zich op van alles wat gaat komen, zoals Sinterklaas en Kerstmis. Waar kunnen de kinderen zich enorm op verheugen? Laat ze vertellen waarom?

In het Bijbelverhaal verheugt Johannes zich op iets? Waar verheugt hij zich op? Wat doet Johannes in de Jordaan met de mensen die naar hem toe komen? Wie denken de mensen wie hij is? Weten de kinderen eigenlijk wie Johannes is?  

Vraag de kinderen wat ze leuker en/of fijner vinden: Je in je eentje op iets verheugen of juist samen met anderen? Wie helpt hen om ergens naar uit te kijken? 

Johannes probeert de mensen enthousiast te maken voor de Messias. Kunnen de kinderen anderen enthousiast maken? Hoe doen ze dat?