Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Mara leert een moeilijk lied, want ze mag meedoen in het kerstspel. Samen met Kleine Uil zoekt ze wat het zou kunnen betekenen. Die heeft het verhaal gehoord uit het 'Boek van zijn Moeder' over de engel Gabriël, en God die Maria lief vindt.

'De engel Gabriël en Maria - Verwachting'

In het adventsproject van Kleine Uil wordt wijs leert Mara een moeilijk lied, want ze mag meedoen in het kerstspel. Samen met Kleine Uil zoekt ze wat het zou kunnen betekenen. Die heeft het verhaal gehoord uit het 'Boek van zijn Moeder' over de engel Gabriël, en God die Maria lief vindt.

Bekijk hier de aflevering: De engel Gabriël en Maria - Verwachting gebaseerd op het verhaal van de Annunciatie (Lc. 1,26-38)

Tip: Stop de film als de vragen in beeld komen die aan het eind wordt getoond. Zo blijven deze zichtbaar bij het gesprek dat u met de kinderen gaat voeren.

 

De filmpjes van Kleine Uil zijn vrij toegankelijk op internet. Doordat ze meestal aansluiten op de lezingen van het r.k. leesrooster vormen ze een mooie opstarter voor kinderwoorddienst/kindernevendienst en catechese. In de klas helpen ze de leerkracht invulling te geven aan levensbeschouwelijke vorming.

Kleine Uil wordt wijs heeft een eigen Adventsproject. De filmpjes komen voor de Advent online.

Colofon
Uitgave: 2022 Adveniat, Baarn
Teksten, poppen en tekeningen: Marjet de Jong
Poppenspel: Mariska Litjes, Marjet de Jong
Opname en editing: Mannes van der Burg
Vertelstem verhaal: Tom Dirks
Muziek: Esther Ocheng
Opname en mixage: Kees van Mechelen
Redactieadvies en webmaster: Edith Vos

YouTube kanaal ‘Kleine Uil wordt wijs’

Kleine Uil wordt wijs is mede mogelijk gemaakt door de StBKBO te Nieuw-Vennep.