Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar A 2022

Doe iets!  en  Kleine Uil wordt wijs: Maria 'Verwachting'

zondag 4 december 2022

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Kleine Uil wordt wijs - Gesprek met de kinderen

Elke adventbijeenkomst wordt aan de hand van de vragen uit het filmpje van Kleine Uil wordt wijs het gesprek met de kinderen gevoerd. Laat de vragen dus wat langer in beeld staan, of schrijf ze van tevoren op een flapover. Na afloop van het filmpje kunt u dan meteen door met de vragen in het gesprek.

Voor deze 2e Advent zijn de vragen:

• Heb jij weleens een belangrijk werk(je) moeten doen?
• Wie gaf jou de opdracht? Zei je 'ja', of twijfelde je?
• Wat zou jij in een droom van een engel willen horen?

In de film is Mara vol verwachting over haar rol als engel in het kerstspel. Het is een belangrijke rol want zij gaat Maria vertellen dat God Maria heeft uitgekozen om moeder te worden van Jezus, de zoon van God. Mara is er een beetje zenuwachtig van, maar ook trots dat ze deze rol heeft gekregen.

Hebben de kinderen weleens een belangrijk werk(je) of iets belangrijks moeten doen? Laat ze erover vertellen.

Deden ze dit werk uit zichzelf of heeft iemand ze daarvoor gevraagd? Was er twijfel of ze het werk zouden kunnen of willen doen?

Maria krijgt in het bijbelverhaal een droom waarin de engel haar bezoekt.
Stel dat de kinderen een droom zouden krijgen waarin een engel hen komt bezoeken, wat zouden ze dan willen dat de engel hun zou vertellen?

 

 

Artikelen in dit thema 2e zondag van de Advent jaar A 2022