Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Elke adventsbijeen-komst wordt aan de hand van de vragen uit het filmpje van Kleine Uil wordt wijs het gesprek met de kinderen gevoerd. Hebben de kinderen ook wel eens net zo'n belangrijke opdracht gekregen als Maria van de engel Gabriël?

Elke adventbijeenkomst wordt aan de hand van de vragen uit het filmpje van Kleine Uil wordt wijs het gesprek met de kinderen gevoerd. Laat de vragen dus wat langer in beeld staan, of schrijf ze van tevoren op een flapover. Na afloop van het filmpje kunt u dan meteen door met de vragen in het gesprek.

Voor deze 2e Advent zijn de vragen:

• Heb jij weleens een belangrijk werk(je) moeten doen?
• Wie gaf jou de opdracht? Zei je 'ja', of twijfelde je?
• Wat zou jij in een droom van een engel willen horen?

In de film is Mara vol verwachting over haar rol als engel in het kerstspel. Het is een belangrijke rol want zij gaat Maria vertellen dat God Maria heeft uitgekozen om moeder te worden van Jezus, de zoon van God. Mara is er een beetje zenuwachtig van, maar ook trots dat ze deze rol heeft gekregen.

Hebben de kinderen weleens een belangrijk werk(je) of iets belangrijks moeten doen? Laat ze erover vertellen.

Deden ze dit werk uit zichzelf of heeft iemand ze daarvoor gevraagd? Was er twijfel of ze het werk zouden kunnen of willen doen?

Maria krijgt in het bijbelverhaal een droom waarin de engel haar bezoekt.
Stel dat de kinderen een droom zouden krijgen waarin een engel hen komt bezoeken, wat zouden ze dan willen dat de engel hun zou vertellen?