Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2020

Barmhartigheid - Psalm 33

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: De Psalmendichter - Liederen voor God

De Psalmen zijn de meest gelezen teksten uit de Bijbel. Toch komen ze in de kinderwoorddienst nooit aan de orde. 
ps 33 21Het mooie van Psalmen is dat ze tijdloos zijn en gaan over de dingen in het leven. Dit geeft handvatten om te spreken over ervaringen van kinderen zelf, want de Psalmen rijken ons thema’s aan die in onze eigen levens spelen.
De Psalmen zijn poëtisch en muzikaal en spelen in het dagelijks gebed een grote rol. De rijkdom die wij in de loop der eeuwen middels de Psalmen ontvangen hebben vinden wij nog terug in onze liturgie. 

In dit project willen we kinderen middels een Psalmendichter kennis laten maken met een aantal van de bekende psalmen die we in 40 dagentijd lezen.  

Gods barmhartigheid is groot. Hij is betrouwbaarder en oprechter dan een mens ooit zou kunnen zijn. Als mensen kunnen we wel proberen ons best te doen en onze barmhartigheid te tonen. Barmhartigheid vraagt dat wij ons hart groot maken voor anderen. Hoe we dit handen en voeten kunnen geven staat centraal in deze kinderwoorddienst.