Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar A 2022

Hou vol!   en   Kleine Uil wordt wijs: Jozef droomt ‘Nodig zijn’

zondag 11 december 2022

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 3,1-12

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 11,2-11 en gaat over de verhouding tussen Jezus en Johannes.

Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Hou vol!

Johannes de Doper had zelfs koning Herodes de waarheid gezegd. Dat vond Herodes erg vervelend. Daarom had Herodes hem in de gevangenis gegooid. In zijn gevangeniscel hoorde Johannes vertellen over Jezus. Was Jezus gekomen om de Nieuwe Wereld te brengen? Johannes wilde dat graag weten. Daarom stuurde hij zijn leerlingen naar Jezus.
3 advent kleur4Zij vroegen Hem: “Jezus, bent U de man van God of komt er nog iemand anders?”
“Kijk eens om je heen”, zei Jezus. “Wat zien jullie? Jullie zien dat blinden weer kunnen zien, mensen in een rolstoel weer kunnen lopen, zieken worden weer beter, dove mensen kunnen weer horen, doden staan op en wie arm is hoort over de liefde van God. Je bent een gelukkig mens als je daar van kan genieten. Ga dat maar vertellen aan Johannes.”

Toen keek Jezus naar de andere mensen. “Zijn jullie in de woestijn bij Johannes geweest?”, vroeg Hij. “Daar ging je toch niet naar toe als toerist. Je ging toch geen natuurwandeling maken of paleizen kijken? Als je een modeshow wilt zien ga je naar de stad. Nou, wat zochten jullie in de woestijn? Een profeet? Ja, jullie gingen naar een grote profeet luisteren. Over een man als Johannes staat er in de Bijbel al geschreven dat hij de wereld zal voorbereiden op de komst van de Nieuwe Wereld. Hou vol! Blijf hem trouw want hij is een grote en belangrijke profeet. Maar in de Nieuwe Wereld zal iedereen heel belangrijk zijn. Zelfs de allergewoonste mensen zijn dan belangrijker dan Johannes nu is.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Advent jaar A 2022