Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar A 2016

Doe mee!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 1,18-24

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 1,18-24. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Doe mee!
Jozef was verliefd op Maria en wilde heel graag met haar trouwen. Maria, die later de moeder van Jezus zou worden, had tegen Jozef JA gezegd; ze wilde wel met hem trouwen.
Op een dag ontdekte Jozef dat Maria zwanger was. Hij wist niet dat het kindje van God kwam. Maar hij wist wel dat hij niet de vader was. Jozef was een goede man. Hij kon naar de politie gaan. De politie zou Maria dan straffen omdat ze een kindje kreeg van een andere man. Maar dat wilde hij niet doen. Hij wilde Maria gewoon zeggen dat ze maar met de vader van haar kindje moest trouwen.

4 advent kleur2Terwijl hij hierover nadacht in zijn bed, viel hij in slaap. Hij kreeg een droom. Daarin zag hij een engel die tegen hem zei: “Jozef, het kindje in Maria’s buik komt van God. Het is een heel bijzonder kindje. Hij zal de mensen redden en naar God brengen. Lees maar in de Bijbel. Daar staat dat een jonge vrouw een kindje zal krijgen. Ze zal dat kindje Immanuël noemen. Dat betekent God met ons. Laat Maria niet weggaan. Doe mee met het verhaal van God en help haar.”

Toen Jozef weer wakker werd las hij het verhaal in de Bijbel nog eens over. Hij begreep dat dit verhaal ook over Maria en haar kindje ging. Hij besloot bij Maria en het bijzondere kindje in haar buik te blijven. Daarom gingen ze samen trouwen.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar A 2016