Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Vijfentwintigste zondag door het jaar A

Werken in de wijngaard

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Drop en druiven in de hemel?

Neem met de kinderen plaats rond de tafel met daarop een groen kleed, steek de kaars aan bij de opening van de kinderwoorddienst en spreek het openingsgebed uit.

druivenVandaag gaat het over het Koninkrijk van de Hemel. Op tafel ligt een tros druiven en staat een schaal met muntdrop. Vraag de kinderen wat die met het Koninkrijk van de Hemel te maken hebben?

Vertel dan dat Jezus een verhaal (een gelijkenis) vertelt over een eigenaar van een wijngaard die de hele dag op zoek was naar werkers voor zijn wijngaard en alle mensen nadat ze gewerkt hadden een goede beloning gaf. Toch was het schrikken voor de werkers. Jezus vertelt zo’n verhaal om aan de mensen uit te leggen dat het er anders aan toe gaat in het Koninkrijk van de Hemel dan bij ons in het dagelijks leven.

Lees na deze inleiding het Evangelie van Matteüs 20,1-16a.

Artikelen in dit thema Vijfentwintigste zondag door het jaar A