Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de Advent jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Knutselen: Beeld van God

De kinderen mogen hun beeld van een troostende God schilderen voor de tentoonstelling. 

Benodigdheden:

- papier of schildersdoekjes
- Verf
- Water
- Ev. een kleurplaat
- Schorten

Werkwijze

De kunstenaar heeft verteld wat hij in gedachten had om te maken: open armen om in te schuilen.

Maar misschien hebben de kinderen ook eigen idee├źn gekregen na het gesprek en de oefening 'stuur mij troost'. Ze mogen met de verf aan de gang gaan om hun beeld van God te maken. Hoe zien zij God?

armen kleurplaatOpen armen schilderen zal voor veel kinderen nog best een uitdaging zijn. Daarom kunt u de open armen afbeelding van de kleurplaat (zie Extra's) printen zodat de kinderen deze kunnen inkleuren met verf. Voor de kinderen die wat ouder of creatiever zijn kunt u de keuze vrij laten of ze de kleurplaat willen gebruiken, of dat zelf hun beeld van een troostende God willen schilderen.

Wanneer de kinderen klaar zijn en u terug naar de kerk moet zal het werk van de kinderen misschien nog nat zijn. Schildersdoekjes zijn aan de achterkant vast te houden. Papier kan op een plaat gelegd worden (even vastplakken) en zo binnen gedragen worden. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat het werk van de leerlingen de volgende week zichtbaar is in de kerk.

 

 

 

Artikelen in dit thema 2e zondag van de Advent jaar B 2020