Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de veertigdagentijd jaar B 2021

Je geloof voeden

zondag 28 februari 2021

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Flesje Pokon

Kinderen hebben ook voeding nodig om te groeien. Dit kan je letterlijk opvatten maar ook figuurlijk. Ook hersenen moeten groeien. Op school leren ze rekenen, lezen en schrijven. Dat gaat ook deze corona tijd door. Moeilijker is om de emotionele groei digitaal te organiseren. Misschien kunnen we daar in deze kinderwoorddienst wat aandacht voor hebben.

Nodig:
- Flesjes water waar het label af is
- Labels (dit kunnen grote adres stikkers zijn, maar ook stroken papier die je met lijm rond de fles bevestigt)

Overleg met de kinderen wat zij nodig hebben om te groeien. Wat heb jij nodig om een betere versie van jezelf te worden? Wat heb jij nodig om gelukkig te worden, om hulp te kunnen vragen etcetera?
Geef zo nodig een voorbeeld. Ik heb veel knuffels nodig of liefde, een schouderklopje, steun…Ik heb een trap onder mijn gat nodig of duidelijkheid, rust of gezelligheid.

flessenStap 1 Laat de kinderen voor zichzelf beslissen wat ze het meest nodig hebben. Als ze kunnen schrijven mogen ze dit groot op het label schrijven.

Stap 2 (met oudere kinderen) Maak een gebruiksaanwijzing en een lijstje met ingrediënten zoals op een echt etiket.

Bijvoorbeeld: Naam Liefde. Gebruiksaanwijzing: “Wanneer je het gevoel hebt dat je liefde te kort komt, neem een slok water en bid tot God. God zal altijd van je houden. Inhoud: 5 procent knuffel, 10 procent complimenten, 8 procent eerlijkheid, 2 procent boze woorden, enz.

Stap 3 Versier de labels met mooie tekeningen.

Stap 4 Plak de labels op de flesjes.

Stap 5 Vraag de voorganger of zij of hij een korte zegening wil uitspreken over de flesjes water zodat ze extra krachtig worden. 

 

 

Artikelen in dit thema 2e zondag van de veertigdagentijd jaar B 2021