Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

2e zondag van de veertigdagentijd jaar B 2021

Je geloof voeden

zondag 28 februari 2021

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Goed gevoed

In de kerk
Wanneer de kinderen naar voren komen om naar de kinderwoorddienst te gaan, vraag de voorganger dan of hij of zij jullie de afbeelding van de wijnstok van vorige week mee wil geven naar de kinderwoorddienst. Neem ook een kaars mee vanuit de kerk.

In de eigen ruimte
In de eigen ruimte legt u een paars kleed neer (de liturgische kleur van de Veertigdagentijd). Zet de kaars erop en steek hem aan, maak een kruisteken en bid het gebed of het Onze Vader. Doe eventueel weer de oefening om te aarden van vorige week.

Zing of lees het 40 dagentijdliedje over Jezus die zegt: Ik ben de wijnstok (Dit kan ook als uitzendliedje gebruikt worden als de kinderen de kerk verlaten.) U vindt het bij de Extra's.

Opening

Nodig:
-Bak met aarde
-stekjes

Neem de bak aarde waar de kinderen vorige week de briefjes uithaalden. Herinner hen eraan hoe ze in de bak op zoek waren naar de wortels van Jezus. Vandaag gaan we kijken naar hoe Jezus zich verder ontwikkelt.

veer2 graslelie Plant samen met de kinderen een paar stekjes die u van tevoren verzameld heeft. Denk aan stekjes die al geworteld zijn, misschien heeft iemand een pannenkoekenplant die stekjes heeft groeien of een graslelie. Als de plantjes liefdevol in de aarde zijn gezet bespreekt u met de kinderen wat de plantjes nodig hebben om te gaan groeien. Denk hierbij aan water, zon, een steuntje en misschien wat voeding. Dat kan mest zijn, maar ook de koffiedrab die elke week na het koffie drinken wordt weggegooid. Ook mensen hebben voeding nodig om te groeien. En Jezus dus ook.

Vertel dan het verhaal van deze zondag.

Artikelen in dit thema 2e zondag van de veertigdagentijd jaar B 2021