Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling II Samuel 7,1-5+8b-11+16

De eerste lezing is vandaag uit het boek Jesaja (OT). Voor alle kinderen wordt in dit project de navertelling gebruikt.

God trekt met mensen mee

Ooit, heel lang geleden, woonde het volk van God in hun eigen land. Ze hadden ook een eigen koning, koning David. Het ging in zijn tijd goed met het volk en David was een vriend van God.

huisbouwOp een dag vertelde David aan Nathan, een profeet die bij hem op bezoek was, dat hij grote plannen had. Hij zei tegen Nathan: “Kijk eens om je heen hoe mooi mijn paleis is. Vind je het niet prachtig? Maar voor God is er geen huis. Gods ark staat gewoon in een tent. Dat kan toch niet. Ik wil ook voor God een mooi huis bouwen.” “Dat lijkt me een goed idee,” zei Nathan. “Dat moet u vooral doen.”

Maar Nathan had niet goed nagedacht. In de nacht hoorde hij Gods stem. God zei: “Het plan om een huis voor Mij te bouwen vind Ik niet goed. Ik ben altijd onderweg geweest met mensen. Waar mijn volk was, daar was Ik. In de woestijn trok Ik met mijn volk mee in een tent. Ik woonde in een tent toen jullie moesten vechten om het beloofde land. Je hoeft voor Mij geen huis te bouwen. Laat Mij maar een God zijn die met mensen meegaat, waar ze ook heen gaan.
Maar Ik, God, bouw voor koning David wel een huis. Geen stenen huis, maar het huis van David. Zo zullen koning David en al zijn zonen en kleinzonen op de troon genoemd worden. Het huis van David. Als een vader zal ik voor David zorgen. Streng als dat nodig is, maar altijd trouw en liefdevol. Nooit zal Ik het huis van David in de steek laten.”

De volgende morgen ging de profeet Nathan deze boodschap aan David doorgeven. En David boog zijn hoofd. Hij deed wat God wilde en bouwde geen stenen huis voor God.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Afbeelding: Pixabay, ancapictures

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar B 2020