Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar B 2023

Brieven van Boven

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 1,26-38

De evangelielezing van vandaag is uit het eerste hoofdstuk van het Evangelie van Lucas, Lucas 1,26-38. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Bezoek van een engel
Gabriël was een engel van God. Hij moest regelmatig speciale berichten gaan brengen aan mensen die God had uitgekozen om iets bijzonders te doen.
Zo was hij ook al een paar maanden geleden bij Zacharias geweest om te vertellen dat zijn vrouw Elisabeth zwanger zou worden. En dat was heel speciaal, want Elisabeth kon geen kinderen krijgen want ze was al oud. En weet je? Elisabeth werd zwanger!
annonciation taizeNu ging de engel naar Maria, die in Nazareth woonde. Maria was blij, want ze zou met Jozef de timmerman gaan trouwen. En daarna wilden ze wel graag een kindje. Maar toen kwam opeens de engel op bezoek. De engel zei: “Lieve Maria, ik groet je namens God. Hij zal bij je zijn!” Maria schrok! Ze begreep niet goed wat de engel bedoelde. Maar die zei: “God heeft jou uitgekozen om een zoon te krijgen, die je Jezus moet noemen. Hij zal de Zoon van God zelf zijn. God zal hem koning maken van Israël. Aan zijn macht zal geen einde komen.”
Maria was verbaasd. Ze zei tegen de engel: “Maar ik ben nog niet getrouwd hoe kan ik dan zwanger worden?” De engel zei: ”Je zult niet zwanger worden van Jozef, maar door de kracht van God zal je zwanger worden. Daarom hoort jouw kindje bij God, en hij zal Zoon van God worden genoemd. God kan daarvoor zorgen, voor Hem is alles mogelijk. Net zoals Hij gezorgd heeft dat jouw tante Elisabeth al zes maanden zwanger is van een zoon.”
Toen zei Maria: “Ik wil graag een kindje van God krijgenwant ik wil God dienen. Laat maar gebeuren, wat u gezegd hebt.” Daarna vloog de engel weer terug naar de hemel.

Dit is het Woord van God 
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar B 2023