Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 1,1-18

De evangelielezing van vandaag is de inleiding op het Johannesevangelie, Johannes 1,1-18. Voor alle kinderen kan de navertelling gebruikt worden.

Er is ook op Kerstmis gekozen om de lezingen uit het RK leesrooster te volgen. Wanneer u ook het verhaal uit het Lucasevangelie over de geboorte in de stal wilt laten klinken, kunt u dit uit een kinderbijbel halen of uit het Evangelieboek voor kinderen.

Kijken naar wat Licht is
kerstgroepHet kindje in de kribbe heeft vele namen en gezichten, net als God. Namen die vertellen wie Hij eigenlijk is.
Vandaag horen we een heel bijzondere naam van Jezus. Hij wordt het Licht genoemd. Jezus is het Licht dat alles wat donker is wegjaagt.
Dat gebeurt al vanaf het begin van de wereld. Jezus was er al bij toen God de wereld maakte. Alle leven, alle mensen, en alle fijne dingen zijn door het Licht gemaakt.
Maar je snapt, het donker is niet blij met het Licht. Het donker wil het Licht niet laten komen, want dan is het niet donker meer.

Op een dag stuurde God een man, Johannes, die moest vertellen over het Licht. Daardoor dachten sommige mensen dat Johannes zelf het Licht was.
Maar zij vergisten zich. Het Licht kwam pas na hem.

kerst baby kleur

Toen kwam Jezus naar deze wereld. Plotseling kwam het Licht heel dichtbij. Het Licht werd mens. De wereld was daar niet altijd blij mee. Sommigen hielden van het donker. Maar de mensen die wel blij waren met het Licht zagen God beter door het Licht. Zo werden ze kinderen van God en leefden ze in Gods nieuwe wereld.
We moeten dus zeker goed luisteren naar Johannes. Hij heeft goed begrepen hoe belangrijk Jezus is. Hij weet dat het Licht ons helpt en gelukkig maakt.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar B 2020