Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Oefening: Een lichtje voor elkaar

Dd fotograaf is nog aan het nadenken hoe hij het Licht van Jezus kan vastleggen. Het mooiste licht dat er is!

Jezus’ licht is zichtbaar in de wereld als we goed zijn voor elkaar, als we genieten van alle schoonheid om ons heen, als we elkaar beschermen, als we met elkaar spelen en als wij bidden met elkaar.

Opeens weet de fotograaf het: Jezus’ licht schijnt ook in de harten van de kinderen. Jezus helpt jullie zo te groeien naar de hemel.

Benodigdheden:

digitale camera of smartphone
• laptop
• aluminium plaat (aluminiumfolie op karton)
• zaklamp of lamp
 

Werkwijze

Fotografeer de kinderen één voor één en samen.

hartje handenGebruik de attributen uit de opening om samen mooie foto’s te maken: één kind zorgt voor het licht, een paar kinderen dragen de aluminium plaat.
Vraag aan de kinderen om voor de foto uit te beelden dat Jezus’ licht in hen schijnt: bijvoorbeeld door te bidden, door naar de hemel te kijken, door uit te beelden dat ze elkaar helpen, door met hun handen een hartje te maken, door zich uit te strekken naar de hemel alsof ze groeien enzovoort. Laat ze zelf de beste houdingen bedenken. 

Belangrijk: Leg een A4 en enkele pennen klaar voor de ouders bij binnenkomst van de kerk. Daarop wordt uitgelegd dat er foto’s van de kinderen gemaakt worden. Als de ouders de foto’s van hun eigen kind willen krijgen, dan kunnen ze hun emailadres opschrijven.
De foto's kunnen via een laptop in de tentoonstelling Beelden van God vertoond worden. Vertel dat de foto’s na afloop worden verwijderd. 

 

 

Artikelen in dit thema Kerstmis jaar B 2020