Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Openbaring des Heren jaar B

Op bezoek bij Jezus

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Neem de drie doosjes van tafel en vraag aan de kinderen wat er in de doosjes zou zitten als deze van de drie koningen zouden zijn. (Goud, wierook en mirre)
Dit waren in die tijd zeer kostbare geschenken. De wijzen hebben echte schatten meegenomen. Vraag aan de kinderen wat zij nu in deze doosjes zouden doen als zij bij Jezus op bezoek zouden gaan als wijze of koning? Welke geschenken/schatten zouden zij willen meenemen?

Wat zouden de kinderen van hun zelf willen weggeven aan Jezus of aan andere mensen. Geven zij weleens iets weg? Wat is zo kostbaar dat je het niet weggeeft?
Bespreek met de kinderen wat zij aan andere mensen kunnen geven niet in de vorm van spullen, maar in de vorm van wensen. Bedenk met elkaar een aantal wensen of aardige woorden die zij willen uitdelen en laat de kinderen deze uitspraken en wensen op een papiertje schrijven. De papiertjes worden in de drie doosjes gedaan. De kinderen kunnen deze wensen uitdelen na de kinderwoorddienst in de kerk, of na afloop van de viering.

Artikelen in dit thema Openbaring des Heren jaar B