Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar C 2018

Op weg naar het Koninkrijk

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

We zijn op weg naar het Kerstfeest. Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel Op weg naar het Koninkrijk. Vandaag is het de 3e adventszondag.

trap kaal kleinIn de Advent is de verbinding van de kinderwoorddienst met de vierende gemeenschap in de kerk nadrukkelijk aanwezig. Elke adventzondag komt er een bergbeklimmer in de kerk. Hij (of zij) vertelt aan de kinderen over de moeilijke tocht op weg naar boven, een symbolische aanduiding voor Op weg naar het Koninkrijk. De trap met prikkeldraad staat symbool voor die moeilijke weg. De bergbeklimmer vertelt ook wie hij die week ontmoet heeft op zijn weg. Deze week was dat de de gewone mens.

adventstrap 3

In de rugzak van de bergbeklimmer zitten materialen.
Hiermee wordt de nare trap die in de kerk staat, langzaamaan versierd tot een trap naar het Koninkrijk.
Zo kan iedereen in de kerk meeleven en meegenieten.

Met de kinderen denken we deze morgen na over de boodschap die Johannes heeft voor gewone mensen. Zij worden door hem opgeroepen niet te veel aan zichzelf te denken maar te delen en aan anderen ook iets te gunnen. Johannes helpt mensen om de weg van Jezus te gaan. Daarbij houd je niet alles voor jezelf. Vinden de kinderen het moeilijk om te delen?