Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar C 2018

Op weg naar het Koninkrijk

Achtergrond

Hier is informatie te vinden over de context van de lezing of de plaats en tijd in het kerkelijk jaar. Ook kan hier informatie over feesten, personen, gedenkdagen en gebruiken gevonden worden. 

Op weg naar het Koninkrijk met Maria

Maria en Elisabet zijn twee bijzondere vrouwen.
maria en elisabeth2Allebei werden ze zwanger op een bijzondere manier. Elisabeth was eigenlijk te oud om nog kinderen te krijgen, toch werd zij zwanger. De naam die zij aan haar kind gaf was ook niet zoals in die tijd gewoon was. Zacharias kon niet spreken totdat hij zijn zoon Johannes had genoemd.
Maria’s verhaal is uniek, zwanger zonder ooit met een man geweest te zijn. Een engel die aankondigde dat zij de zoon van God zou baren.
Deze vrouwen waren familie van elkaar, en zijn beiden uitgekozen door God. Ze hebben allebei direct contant gehad met God. Niet zo gek dat ze elkaar nu in deze bijzondere tijd opzoeken.

Er wordt in de Bijbel eigenlijk maar heel weinig verteld over deze twee vrouwen. We weten dat vouwen meestal de verzorging van de kinderen op zich nemen, en we weten dat Maria erg betrokken bleef bij Jezus toen Hij op pad ging, maar veel meer weten we niet over het leven van deze twee sterke vrouwen.

Toch heeft God twee vrouwen wel gebruikt om zijn heilsgeschiedenis vorm te geven. Daarom richten wij ons vandaag op deze vrouwen, die zwanger waren op een manier die niet gemakkelijk was in de tijd van Jezus. Zij hebben de twee belangrijkste personen uit deze tijd opgevoed, Johannes en Jezus. Door hun openstaan voor God hebben zij de weg voor hen vrijgemaakt.

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar C 2018