Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Advent jaar C 2018

Op weg naar het Koninkrijk

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 1,39-45

De evangelielezing van vandaag is Lucas 1,39-45. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Maria op bezoek bij Elisabet

maria en elisabetMaria ging op reis. Ze had veel haast. Ze ging naar Elisabet, die net als zij een kindje verwachtte. Elisabet woonde met haar man Zacherias in een stad in Judea, een bergachtig gebied. Toen Maria in de stad was aangekomen ging zij direct het huis van Elisabet binnen. Ze begroette Elisabet. Toen Elisabet de stem van Maria hoorde, trappelde het kind in haar buik. De heilige Geest kwam in Elisabet. En Elisabet riep blij naar Maria: “Wees gegroet Maria, Jij bent gezegend, meer dan alle andere vrouwen. En ook het Kind dat jij zal krijgen zal gezegend zijn. Wat is het bijzonder dat de moeder van de Heer bij mij op bezoek komt.”
Elisabet vertelde aan Maria: “Toen ik jouw stem hoorde, voelde ik het kind in mijn buik trappelen. Het trappelde van vreugde. Jij bent gezegend Maria, omdat je geloofde dat God de woorden van de engel in vervulling zal laten gaan.”

 

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Advent jaar C 2018