Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

1e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2020

Beslissingen - Psalm 51

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Project voor de Veertigdagentijd: De Psalmendichter - Liederen voor God

De Psalmen zijn de meest gelezen teksten uit de Bijbel. Toch komen ze in de kinderwoorddienst nooit aan de orde. 
psalm v.bHet mooie van Psalmen is dat ze tijdloos zijn en gaan over de dingen in het leven. Dit geeft handvatten om te spreken over ervaringen van kinderen zelf, want de Psalmen rijken ons thema’s aan die in onze eigen levens spelen.
De Psalmen zijn poëtisch en muzikaal en spelen in het dagelijks gebed een grote rol. De rijkdom die wij in de loop der eeuwen middels de Psalmen ontvangen hebben vinden wij nog terug in onze liturgie. 

In dit project willen we kinderen middels een Psalmendichter kennis laten maken met een aantal van de bekende psalmen die we in 40 dagentijd lezen.  

Met de kinderen denken we na over die situaties in het leven waarin je beslissingen moet nemen. De ene keer pakt dat goed uit en de andere keer leidt zo’n beslissing tot spijt. 
Spijt omdat je er iemand iets mee aan hebt gedaan wat onvergeeflijk is, spijt omdat je je schuldig gaat voelen, spijt omdat je niet weet hoe je iets terug moet draaien. En zo zijn er veel dingen te bedenken waarvoor je om vergeving zou willen vragen. Maar dat kan heel moeilijk zijn. God is er dan voor je. Hij kent je diepste gedachten en daden. Bij Hem kan je terecht. Hij kan je vergeven bij oprechte spijt. 
De Psalmendichter neemt de kinderen mee in zijn ervaring van een verkeerde beslissing en zijn manier om spijt te betuigen en vergeving te vragen aan God.