Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar A 2022

Hou vol!   en   Kleine Uil wordt wijs: Jozef droomt ‘Nodig zijn’

zondag 11 december 2022

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Kleine Uil wordt wijs - Gesprek met de kinderen

Elke adventbijeenkomst wordt aan de hand van de vragen uit het filmpje van Kleine Uil wordt wijs het gesprek met de kinderen gevoerd. Laat de vragen dus wat langer in beeld staan, of schrijf ze van tevoren op een flapover. Na afloop van het filmpje kunt u dan meteen door met de vragen in het gesprek.

Voor deze 3e Advent zijn de vragen:

• Ben jij weleens nodig?
• Waar moet Jozef allemaal voor zorgen voordat het kindje geboren wordt?
• Waar wil jij voor zorgen voordat het Kerstmis is?

In de film is Joes teleurgesteld omdat hij niet mee mag doen met het toneelstukje bij de buren. Hij is niet nodig, en daarom is hij verdrietig. Kleine Uil is er van overtuigd dat Joes wél nodig is. Hij nodigt Joes uit om naar het verhaal te luisteren over Jozef die ook teleurgesteld was omdat Maria een baby verwachtte die niet van hem was, terwijl hij met haar zou gaan trouwen. Maar dan komt de engel die vertelt hoe het zit en dan voelt Jozef dat hij heel erg nodig is.

Vraag de kinderen of zij zich wel eens nodig voelen? Waar en in welke situaties was dat? Laat ze erover vertellen.

Jozef is hard nodig om Maria te helpen. Waarvoor zou hij zoal voor moeten zorgen? Laat de kinderen dit bedenken. Wat zou hij als vader kunnen doen voordat het kindje er is, en wat na de geboorte?

Misschien hebben sommige kinderen nog kleine broertjes of zusjes en kunnen ze vertellen wat er allemaal moet gebeuren om voor een kleine baby te zorgen.

Hebben de kinderen nog iets waarvoor ze willen zorgen voordat het Kerstmis wordt?

 

 

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Advent jaar A 2022