Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Drieëndertigste zondag door het jaar A

Geloof dat je deelt groeit!

zondag 19 november 2023

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Geloof groeit door te delen

Neem met de kinderen plaats rond een tafel.

waxinelichtjes 1.jpg


Een grote kaars brandt op tafel en om de kaars heen staan dertien waxinelichtjes, verdeeld over drie groepjes.
Een groepje van tien kaarsjes (2x5 kaarsjes) 10 waxinelichtjes bij elkaar, een groepje van vier kaarsjes (twee aan twee) en een enkel waxinelichtje (zoals op de foto links).

waxinelichtjes2

Steek de eerste 5+2+1 kaarsjes aan, vanuit de grote kaars. U kunt u hierbij vertellen dat het licht van de kaars de aanwezigheid van Christus symboliseert of voorstelt en dat de kaarsjes, de waxinelichtjes ons geloof zijn.

U zegt erbij na het aansteken van het eerste losse kaarsje: "Wij kunnen ons geloof laten groeien," ondertussen steekt u vijf waxinelichtjes aan, "of ons geloof vermeerderen," en u steekt de twee lichtjes aan. (zie foto rechts)


Zeg dan: "Het geloof kan ook uitdoven" en u zet een (jam)potje over het enkele brandende waxinelichtje. Het licht dooft.

waxinelichtjes3
Daarna steekt u vanuit de vijf brandende kaarsjes – vijf andere kaarsjes aan, en vanuit de twee brandende kaarsjes de twee andere.
Bij het aansteken zegt u: “Geloof groeit door te delen.”

Hierna spreekt u het gebed uit.

Artikelen in dit thema Drieëndertigste zondag door het jaar A