Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstmis jaar A 2022

Zie je wel?!   en    Kleine Uil wordt wijs: Kindje geboren

kerst baby kleurHet is Kerstmis. We vieren dat Jezus vrede en Licht naar deze wereld bracht. We zijn blij, vannacht is Jezus geboren, en nu ligt Hij in zijn kribbe in de stal. Het Evangelie van vanmorgen vertelt niet over de stal. Maar wel over het Licht, over de Nieuwe Wereld die Jezus kwam brengen. Zie je wel?! Zie je het wel? 

Project de Nieuwe Wereld
Met de kinderen werken we nog één keer aan de kijktafel. Het kindje Jezus is het stralend middelpunt. En alles om hem heen straalt vrede en liefde uit. De kinderen maken lichtjes en sterren voor nog meer feestvreugde. We geloven in die mooie wereld, die er kan zijn als wij ons best er voor doen. De wereld van Jezus, de Nieuwe Wereld. We hopen dat de kinderen aan het slot van dit project zullen zeggen: Zie je wel, die Nieuwe Wereld is er!

Project Kleine Uil wordt wijs

kwd klu advent jezus transpDaarnaast bieden de eerste vier tegels van de site een nieuw project op basis van de filmpjes van Kleine Uil wordt wijs. Kleine Uil, Joes en Mara leefden de afgelopen weken samen met bekende figuren uit het kerstverhaal toe naar Kerstmis.

Vorige week besloten de herders om te gaan kijken bij de stal. Vandaag zien en horen we hoe baby Jezus geboren wordt in Betlehem, vlak nadat zijn ouders daar aangekomen waren. De herders komen met felicitaties en goede wensen op kraambezoek.