Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweeëntwintigste zondag door het jaar A

Gaat alles naar wens?

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 16,21-27

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 16,21-27. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus volgen is je kruis dragen
op weg naar jeruzalem 1Jezus was op reis met zijn leerlingen. Hij trok door het land om de mensen te vertellen over het Koninkrijk van God. Hij vertelde ook altijd veel aan zijn leerlingen. Op een dag zei Jezus tegen hen: “Ik vind het heel fijn dat jullie altijd met Mij mee gaan en dat we het nu prettig hebben samen, maar zo zal het niet altijd blijven. Jullie denken misschien van wel, maar we zijn nu op weg naar Jeruzalem en in die stad zal Ik veel verdrietige en moeilijke dingen mee gaan maken. Niet alle mensen vinden het prettig dat Ik kom. Ze zijn bang dat Ik hun rust verstoor door de dingen die Ik zeg. De rijke priesters vinden dat Ik de mensen ophits tegen hen, omdat Ik ze vertel dat God wil hoe de mensen moeten zijn. Ook houd Ik me niet altijd aan de regels van de priesters en daar zijn ze boos om. Ze zullen me zelfs ter dood veroordelen. Maar Ik zal ook weer verrijzen. God vraagt van Mij om deze weg te gaan. Jullie zullen dat niet altijd begrijpen, maar soms vraagt God je om iets te doen, wat je niet begrijpt.”

petrus en jezus4Alle leerlingen zijn muisstil. Alleen Petrus heeft commentaar en zegt: ”Maar Heer, wij zijn er voor U! En wij zullen zorgen dat U niets overkomt, God zal het niet toestaan!”
Dan zegt Jezus tegen Petrus: “Je moet niet denken dat je weet wat God wil en je moet niet tegen zijn wil ingaan, Petrus! Jij denkt alleen maar aan jezelf, en wat de mensen willen! Je moet luisteren naar wat God wil.
Als je in Mij wilt geloven en Mij wilt volgen dan is dat niet altijd gemakkelijk. Je kunt kiezen of je deze weg met Mij wilt gaan, ook al is dat een moeilijke weg. Maar als je dat lukt, dan ben je echt een volgeling van Mij, dan heb je het echte leven. Maar dan moet je wel je kruis dragen."

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Tweeëntwintigste zondag door het jaar A