Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zestiende zondag door het jaar A

Zorg voor het goede

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 13,24-43

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 13,24-43 of 24-30. Voor de kinderen wordt ingegaan op vers 24-30. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal heel goed te begrijpen.

Tarwe met onkruid

Jezus wilde dat Gods Nieuwe Wereld zou gaan groeien. Daarom gaf Hij allemaal voorbeelden aan de mensen hoe Gods Nieuwe Wereld groter zou kunnen worden, en hoe ze daar zelf aan mee zouden kunnen helpen.
koren en klaprozenOp een keer gaf Hij het volgende voorbeeld:

De nieuwe wereld van God lijkt op een boer die tarwezaad op zijn land strooit. Maar terwijl hij slaapt, komt er iemand onkruid zaaien tussen het tarwe van de boer. De boer gaat vaak even kijken bij zijn land en ziet de eerste sprietjes van het tarwe boven de grond uitkomen. Hij is blij en tevreden. Maar op een dag komen de knechten naar de boer toe gerend. Zij zijn geschrokken want tussen de tarwe die opkomt zien ze ook heel veel onkruid groeien. Samen met de boer gaan ze kijken. “Wat moeten we doen?”, vragen de knechten aan de boer. “Zullen we het onkruid uit de grond trekken?” De boer krabt op zijn hoofd en denkt na. Dan zegt hij: “Nee, want als je het onkruid eruit trekt, dan trek je ook mijn mooie tarweplantjes kapot, en dan hebben we helemaal niets! Laat het allebei maar gewoon groeien. Als we de tarwe gaan oogsten dan halen we het onkruid er wel tussenuit. Het onkruid mogen jullie dan verbranden, want met dat onkruid kan ik niks. De tarwe bewaren we dan in mijn schuur.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zestiende zondag door het jaar A