Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zeventiende zondag door het jaar A

Het Koninkrijk van de Hemel

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 13,44-52

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 13,44-52. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Het Koninkrijk van de Hemel

De leerlingen vroegen aan Jezus om iets te vertellen over het Gods Nieuwe Wereld.
Jezus vertelde ze:
schat in de akker“Het Koninkrijk van God, zo noemen we die Nieuwe Wereld van God, lijkt op een schat die in de grond verstopt was op een akker. Op een dag vond iemand die schat, maar hij verstopte hem weer. Hij was zo blij dat hij de schat gevonden had dat hij alles wat hij had verkocht, om met het geld dat hij zo verdiende die akker te kopen.”
Jezus keek rond of de leerlingen Hem begrepen. Hij gaf nog een voorbeeld:
parel“Het Koninkrijk van de Hemel is ook als een zakenman die op zoek was naar mooie parels. Op een dag vond hij een hele mooie en waardevolle parel. Toen besloot hij om alles te verkopen wat hij had om die ene parel te kopen.”
De leerlingen knikten. Jezus ging verder:
“Het is met het Koninkrijk ook zoals met een heel groot visnet dat uitgegooid wordt in het meer. Als het grote visnet vol is, trekken de vissers het op de kant en zoeken ze alle goede vissen eruit. De slechte vissen gooien ze weg.
Zo gaat het ook als deze wereld ten einde is. Dan zullen de engelen over de aarde vliegen. Ze halen de slechte mensen weg bij de mensen die bij God willen horen. Alleen goede mensen mogen meedoen in het Koninkrijk van God.”
“Snappen jullie dit?”, vroeg Jezus. “Ja!”, zeiden de leerlingen.
"Als je leerling van Mij wordt, en gelooft in de Nieuwe Wereld van God waarover Ik je vertel, dan lijk je op een man met veel schatten. En die kun je aan iedereen laten zien."

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema Zeventiende zondag door het jaar A