Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zeventiende zondag door het jaar A

Het Koninkrijk van de Hemel

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Schatkist vol verhalen

Neem zelf een kistje of schoenendoos mee, en een mooie strik om er omheen te binden. Beplak de schoenendoos van tevoren met luxe cadeaupapier.
Sta nog even stil bij het laatste deel van het verhaal. Een volgeling van Jezus heeft oude en nieuwe bronnen om uit te tappen. Dat zijn zijn schatten.

Wie Jezus volgt hoort veel verhalen.
De voorganger in de kerk gebruikt ook oude en nieuwe verhalen om de mensen te helpen hun leven zo goed mogelijk te leven, zodat ze mee kunnen helpen met de Nieuwe Wereld van God.

Vandaag gaan de kinderen hem/haar helpen. Want zij zijn ook leerlingen van jezus, en zij kennen ook verhalen, misschien zelfs verhalen die de voorganger niet kent.

cadeaudoosVraag de kinderen naar hun favoriete verhaal. Het mag een bijbelverhaal zijn, maar ook een favoriet boek, of zelfs een favoriete aflevering van een tv-programma.
Vraag de kinderen om er een tekening, gedicht of samenvatting van te maken.
Stop die allemaal in een doos, en doe er een mooie strik om. Eén van de kinderen kan de doos met tekeningen aanbieden aan de voorganger. Laat het kind vertellen dat de doos schatten bevat die de kinderen verzameld hebben.

Artikelen in dit thema Zeventiende zondag door het jaar A