Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zondag Heilige Drie-eenheid jaar A

God is Vader, Zoon en heilige Geest

Achtergrond

Hier is informatie te vinden over de context van de lezing of de plaats en tijd in het kerkelijk jaar. Ook kan hier informatie over feesten, personen, gedenkdagen en gebruiken gevonden worden. 

Het feest van de heilige Drie-eenheid

Het feest van Pinksteren is achter de rug; door de Geest zal Christus nu in ons christenen leven, tot zegen van onze wereld.

Het feest van de heilige Drie-eenheid richt ons op God, die we ons bijna niet kunnen voorstellen en over Wie wij alleen in beelden kunnen spreken.
Wij eren God als Vader, Zoon en Heilige Geest – God boven ons, God naast ons, God in ons. We weten dat God nooit in één beeld te vangen is. Hij is altijd groter dan ons voorstellingsvermogen. Maar veel belangrijker is dat Hij op verschillende manieren ons leven binnenkomt.

Wie in God gelooft, vertrouwt erop dat deze wereld niet verloren kan gaan, omdat hij in goede handen is. Het onderpand van dit vertrouwen is Jezus, die naar deze wereld gezonden is om redding en bevrijding te brengen. Wie in Jezus gelooft, beaamt daarmee de diepgaande betrokkenheid van God op deze wereld. Ons geloof en ons vertrouwen mag een teken zijn, een getuigenis van de liefde van God voor al wie deze wereld bewonen.
drie eenheid4

Als christenen geloven we dat God drie Personen in één God is. We geloven dat God de Vader, God de Zoon en God de heilige Geest eigen personen zijn. Het best wordt dat zichtbaar gemaakt in de bekende icoon van Rublev, die voor op de tegel van dit onderdeel staat. De icoon wordt veelvuldig nageschilderd. Vader, Zoon en heilige Geest zijn hier nagenoeg gelijke personen.

We geloven dat God één is, maar toch drie. Ondanks dat de Bijbel nooit direct het woord drie-eenheid gebruikt, kunnen we uit de Bijbel opmaken dat God Drie in Eén is.

Artikelen in dit thema Zondag Heilige Drie-eenheid jaar A