Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zondag Heilige Drie-eenheid jaar A

God is Vader, Zoon en heilige Geest

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 3,16-18

De evangelielezing van vandaag is Johannes 3,16-18. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit bijvoorbeeld het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Jezus komt om de mensen te redden

drieeenheid2

Jezus had een lang gesprek met Nikodemus. Nikodemus was een Joodse leider, en hij wilde echt graag weten die Jezus was. Hij begreep wel dat God Jezus gestuurd had, maar hij wilde meer weten. Bijvoorbeeld waaróm God dat gedaan had. Jezus ging eens rustig zitten om het aan Nikodemus uit te leggen.

Het werd Nikodemus langzaam duidelijk: God hield zó ontzettend veel van de mensen dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven aan de wereld. Hiermee liet Hij zien dat alle mensen die in Hem geloven niet zullen sterven maar voor altijd zullen leven. Jezus kwam dat aan de mensen vertellen, want Hij en God de Vader horen bij elkaar. 
God heeft zijn enige Zoon naar de wereld gestuurd om de mensen te redden. Hij kwam niet om de mensen te straffen, of om ze te vertellen wat ze fout deden. 
Jezus kwam naar de wereld om te vertellen van het Koninkrijk van God, omdat Hij hoopt dat alle mensen daar bij willen horen. Hij kwam het Licht naar de wereld brengen. Dat Licht is voor alle mensen, maar er zijn altijd mensen die liever niet mee willen doen. 

Nikodemus begreep nu dat het geweldig was dat God zo naar de mensen toegekomen was.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Zondag Heilige Drie-eenheid jaar A