Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar B 2020

Hoe God met mensen omgaat

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Knutselen: Beeld van God

De kunstenaar heeft verteld wat hij met geuren doet en hoe ze de mensen weer hoop kunnen geven. Ze begrijpen dan dat God ons altijd weer groeikracht geeft. Om het beeld van God, als degene die ons laat groeien en bloeien vorm te geven gaan we een boon opkweken.

 kiemplantBenodigdheden:
- Potje of schaaltje voor ieder kind
- Keukenrol
- Water
- Bruine bonen

Werkwijze

Maak het keukenpapier nat en stop het in het potje. Leg de boon op het keukenpapier. Wanneer u een potje heeft kunt u dit daarna afsluiten, wanneer u geen potje heeft maar een schaaltje, dan moet u de kinderen de instructie geven de boon en het papier goed nat te houden. Bruinen bonen lopen heel snel uit, zeker wanneer ze op een lichte plaats neergezet worden.

U kunt er ook voor kiezen maar één potje met één boon klaar te maken voor alle kinderen samen. Dit potje kan ook mee naar de kerk, voor de tentoonstelling Beelden van God. Wanneer de kerk vrij donker is, is het goed het potje door de week voor een raam te plaatsen. Wanneer het goed gaat ziet u volgende week al resultaat.

 

 

 

 

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Advent jaar B 2020