Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag van Pasen jaar B

Een duwtje in de rug

zondag 7 april 2024

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

jezus verschijntDe leerlingen zijn een week na de opstanding van Jezus weer bij elkaar. Ze houden ramen en deuren gesloten, want ze zijn bang voor de gevolgen die Jezus' kruisiging voor hen kan hebben. Dan merken ze dat Jezus hen niet in de steek laat. Hij komt terug en brengt letterlijk licht in de duisternis. Het is haast niet te geloven. En Tomas, die er de eerste keer niet bij was, vindt dat dan ook moeilijk. 

Jezus geeft zijn leerlingen de kracht mee van de heilige Geest om de angst van zich af te werpen en op pad te gaan met de zending om het licht en de vrede van God te verspreiden. Jezus geeft de leerlingen een duwtje in de rug, en zo kunnen ze verder.

Met de kinderen onderzoeken we vandaag of ze misschien ook wat op Tomas lijken. Kunnen ze wat hun verteld wordt zomaar geloven? Maar als we ons, net als de leerlingen, met dat duwtje van Jezus in de rug op pad laten sturen, wat hebben we dan een goede boodschap voor iedereen: 'Ik wens je vrede!'

Ook Kleine Uil, Joes en Mara vragen zich af of ze alles zomaar geloven, of dat ze misschien meer op Tomas lijken.