Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweede zondag van Pasen jaar B

Een duwtje in de rug

zondag 7 april 2024

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Johannes 20,19-31

De evangelielezing van vandaag is Johannes 20,19-31. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Een duwtje in de rug

De Romeinse soldaten waren nog steeds op zoek naar de leerlingen van Jezus. De leerlingen waren daarom erg bang. Ze hadden de deuren van het huis goed op slot gedaan. Niemand kon zomaar binnenkomen. Ze hadden weinig licht aan zodat het leek of er niemand thuis was.

jezus verschijntMaar plotseling was de kamer vol licht! Ze schrokken heel erg! Wat was dit?
Opeens stond daar iemand in het licht. Hij zei:”Ik wens jullie vrede.” Hij liet de leerlingen de wonden zien aan zijn handen en zijn zij. Toen zagen de leerlingen dat het Jezus was.
Jezus zei nog een keer: “Ik wens jullie vrede. Ik ben gestuurd door God. Nu ga ik jullie helpen om naar buiten te gaan en de mensen te vertellen over Mij en God.”
Jezus ging naar de leerlingen toe en Hij blies ze allemaal even over hun hoofd.
“Nu hebben jullie de kracht van de heilige Geest gekregen”, zei Jezus. “En die heilige Geest gaat jullie helpen. Mensen gaan jullie vertellen over dingen waar ze spijt van hebben. Ze willen vergeving vragen aan God. En jullie mogen de mensen vergeving geven. Maar alleen als je vindt dat de mensen écht spijt hebben. Dan vergeeft God de mensen, anders niet.”

ongelovige tomas4Toen Jezus op bezoek kwam, was één leerling er niet bij. Dat was Tomas. De anderen vertelden hem dat ze Jezus hadden gezien. Tomas geloofde er niks van. Hij zei:“Ik wil Hem eerst zelf zien, en de wonden in zijn zij en zijn handen. Anders geloof ik het niet”.

Een week later zaten Tomas en de andere leerlingen in het huis met de deur op slot. Plotseling was Jezus weer in de kamer. Hij zei: “Ik wens jullie vrede.” Hij keek naar Tomas en zei: “Kom maar hier, en voel maar aan mijn handen en in mijn zij.” Tomas voelde de wonden en toen geloofde hij dat het Jezus was. Jezus zei:”Jij gelooft in Mij omdat je Mij gezien hebt. Vanaf nu zullen mensen in Mij geloven zonder dat ze Mij gezien hebben. En God zal ze gelukkig maken!”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Tweede zondag van Pasen jaar B