Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar C 2021

Binnenstebuiten

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Voor de Advent en Kerstmis bieden we een doorlopende verwerking aan onder de titel 'Binnenstebuiten'


poster 2e advent johannes kleinWe beginnen iedere kinderwoorddienst met de ‘buitenkant’, met kleding. Kleding zegt iets over jou, het laat iets zien van wie jij bent en hoe je gezien wilt worden. Maar het gaat in ons christen zijn, mens zijn, niet om de buitenkant. Het gaat om onze binnenkant. Niet de uiterlijke verbeelding van macht en heerlijkheid is van belang, maar onze daden van barmhartigheid, liefde en geloof. Dat is in deze adventsperiode de boodschap van zowel Jezus als Johannes.

De buitenkant kan tegelijk wel een signaal geven over de binnenkant. Iedere kinderwoorddienst gaan we daarom op zoek wat de buitenkant wel en niet zegt over de binnenkant. 

In de evangelielezing van de derde Advent komt Johannes de Doper aan het woord. Johannes wijst de mensen op de komst van Jezus naar deze wereld. Met concrete voorbeelden illustreert hij wat mensen kunnen doen om klaar te zijn voor de komst van Jezus. Voorbeelden die wij direct kunnen toepassen in ons leven. Opvallend is dat Johannes de Doper geen hoge eisen stelt. Zijn adviezen zijn praktisch en haalbaar voor heel gewone mensen.

Als kledingstuk laten we vandaag iets zien uit onze klerenkast wat we teveel hebben. Wellicht heeft iemand in de kast nog een nieuw kledingstuk hangen met het prijskaartje er nog aan of ligt er ergens een t-shirt op de plank nog in de verpakking. Wat doen we met wat we over hebben?