Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

3e zondag van de Advent jaar C

Op weg naar het Koninkrijk

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Lucas 3,10-18

De evangelielezing van vandaag is Lucas 3,10-18. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Johannes vertelt hoe de mensen moeten leven

De mensen kwamen naar Johannes toe en vroegen aan hem: “Wat moeten we doen om goed te leven?” Johannes gaf de mensen als antwoord: “Stel je voor, jij hebt twee T-shirts. Dan geef jij één T-shirt aan iemand die helemaal geen T-shirts heeft. En deel jouw eten met mensen die honger hebben.”
Toen kwamen er ook tollenaars bij Johannes, mensen die belasting op haalden voor de keizer. Zij wilden ook graag gedoopt worden. Zij vroegen ook aan Johannes: “Meester, wat moeten wij doen om goed te leven?”
Tegen deze mensen zei Johannes: “Laat de mensen niet méér betalen dan wat is afgesproken.”
Daarna vroegen een paar soldaten aan Johannes: “En wat moeten wij dan doen?”
Johannes zei tegen de soldaten: “Wees tevreden met je loon en pak van niemand geld af. Neem geen geld aan van andere mensen en laat je niet omkopen.”

johannes de doperDe mensen verwachtten veel van Johannes. Want ze dachten: Misschien is deze Johannes wel de Messias!
Maar Johannes zei: “Ik doop jullie met water. Maar na mij komt iemand die veel machtiger is dan ik. Ik durf nog niet eens de riem van zijn sandalen los te maken. Hij zal jullie dopen met het vuur van de heilige Geest.”
Johannes vertelde verder: “Hij lijkt op een boer die de tarwe van zijn akker haalt. De boer bewaart de tarwe in zijn schuur. Het stro wat overblijft, dat steekt hij in brand. De man die na mij komt, zal op deze manier ook het goede bewaren. Maar het slechte dat zal hij verbranden, in een vuur dat nooit uitgaat.”
Zo vertelde Johannes met voorbeelden aan de mensen wat zij moesten doen. Maar wat hij vooral vertelde was het Goede Nieuws van God.

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema 3e zondag van de Advent jaar C