Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Paaszondag - Verrijzenis van de Heer jaar C

Jezus leeft!

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

paasmorgen2 kijktafelVandaag is het feest!

Op deze speciale dag zou er in de kinderwoorddienst ook een paasontbijt aan de kinderen aangeboden kunnen worden. Bij dat paasontbijt wordt verteld over Pasen. Dit paasontbijt komt dan in plaats van de kinderwoorddienst. Dan is het leuk de kinderen daar speciaal voor uit te nodigen. Voor wie met de kinderen meer wil doen, zijn er verschillende mogelijkheden. U vindt ze bij Verwerking, Gebed en Extra's.

Doel is op deze dag iets van het paasmysterie aan de kinderen duidelijk te maken. De nieuwe paaskaars en het nieuwe water zijn in de paasnacht gezegend; de paaskaars, het Licht van Christus, is jubelend binnen gebracht. Naast de oerelementen licht en water speelt de (weggerolde) steen voor het graf een belangrijke rol. De grauwe steen van het graf wordt een steen die blijdschap en toekomst brengt!

De vrouwen komen bij het graf aan, en zien dat de steen is weggerold...

De kinderwoord-dienst start rond de tafel, die van tevoren is klaargezet. Er liggen spullen op die samen een verhaal vertellen. Een hoopje stenen of een grote kei trekt de aandacht.

De lezingen op het feest van Pasen:
Evangelielezing: Johannes 20,1-9
Eerste lezing NT: Handelingen 10,34a+37-43
Tweede lezing NT: Kolossenzen 3,1-4

Op deze dag is er geen lezing uit het Oude Testament.

Dank U wel God, U maakt ons blij,
U hoort bij ons.

Aan de hand van de schikking op tafel wordt stilgestaan bij de lezing van paasmorgen. Wat is er nieuw en wat wil het ons vertellen?

De grauwe steen voor het graf verandert in een steen die blijdschap geeft.

Een tekst om te lezen of te zingen:

Ik wens je vandaag
een stukje hemel:
blijf deze dag
in je dromen geloven...

Een liedje voor Pasen:

't is Pasen,
zei de vink


en sloeg een liedje van plezier
en de merel op het dak,
in zijn allerbeste pak,
zong ook al dat het Pasen was
van tiere liere lier...

Een paas-sprookje op rijm over Kriek, de paashaan, geschreven door Marjet de Jong. Mediabedrijf Trideo maakte er een filmpje van en Roderick Vonhögen leest voor.

Op eerste paasdag ligt de Goede Week achter ons. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kwamen we bijeen om de laatste dagen uit het leven van Jezus te gedenken.
Wij noemen dat het paastriduüm.