Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

4e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2020

Stel je voor... Psalm 23

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Begin met de vraag wie van de kinderen wel eens droomt overdag? Weten ze die droom nog? Dagdromen zijn nog moeilijker te herinneren dan nachtdromen. 
Daarom is het zo fijn dat de Psalmendichter zijn dagdroom meteen heeft opgeschreven! Iets opschrijven om te onthouden, wie doet dat wel eens? 

De Psalmendichter had hele mooie beelden gezien in zijn droom. Maar hij had ook een heel fijn gevoel gekregen bij al die beelden. Vraag aan de kinderen hoe zij wel eens wakker worden na een droom? Waren ze juist bang of juist blij, of voelde je niks? Hoe zouden dromen in je hoofd kunnen ontstaan eigenlijk? Wat in een droom gebeurt is dat altijd waar? Kan het werkelijkheid worden wat je gedroomd hebt? 

psalm 23 goede herderDe Psalmendichter droomt zo fijn omdat hij merkt dat God voor hem een herder wil zijn. Praat daar met de kinderen over door: Wat doet een herder eigenlijk? (Hij zorgt goed voor zijn schapen/mensen, zorgt dat ze zich gelukkig kunnen voelen, dat er eten en drinken is en dat er geen gevaar is. Hij beschermt). 
Is God ook een herder voor de kinderen?
Hebben de kinderen mensen in hun leven die voor hen als een herder zijn?
 
Dromen kan je ook als je wakker bent! Je hoeft alleen maar je ogen dicht te doen, rustig adem te halen en te luisteren naar een mooi verhaal. 
Dat gaan we nu eens proberen met elkaar. 
Start de meditatie…(Die vindt u bij de Extra's)

 

 

 

 

 

 



 

Artikelen in dit thema 4e zondag van de Veertigdagentijd jaar A 2020