Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achtste zondag door het jaar A

Weg met dat rugzakje!

Welkom op de website Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

We zijn deze achtste zondag door het jaar nog steeds aan het luisteren naar de Bergrede, de lange toespraak die Jezus houdt boven op de berg.
Hij is, in de lijn van Mozes, aan het woord als een leraar die ons levenslessen wil meegeven. Zijn lessen zijn radicaal, vragen van ons een heel nieuwe levensinstelling. Bij onze uitleg aan de kinderen zullen we daar steeds tegenaan lopen. De Bergrede maakt ons duidelijk hoe anders de weg is waarop Jezus ons voorgaat. Misschien moeten we opgeven waaraan we al heel lang gewend zijn.
matteus 624 34
Vandaag denken we met de kinderen na over plannen maken en bezorgd zijn.
Hoeveel zorgen moet je je maken? Soms moet je je voorbereiden. Soms moet je juist vooral lekker genieten van al het moois dat je ziet. Het lijkt niet zo moeilijk om dit met de kinderen in de praktijk te brengen.
Genieten maar! 

We zijn op alles voorbereid met een enorme rugzak vol met spullen.

De lezingen van deze zondag zijn:

Evangelielezing: Matteüs 6,24-34
Eerste lezing OT: Jesaja 49,14-15
Tweede lezing NT: I Korintiërs 4,1-5

Onderweg in ons leven kan van alles gebeuren, maar we hoeven ons geen zorgen te maken als we vertrouwen op God en elkaar.

Wat heb je echt nodig als je eropuit gaat?

Trek eropuit en geniet van de schepping!

Kijk eens in de spiegel, jij bent nog veel meer waard
dan vogeltjes en bloemetjes, 't is God die jou bewaart.

Jezus heeft een punt, als Hij ons erop wijst dat we in de regel veel te veel energie steken in het zorgen voor onszelf en te weinig in het werken aan het Koninkrijk der hemelen, aan gerechtigheid en aan aandacht voor de ander.