Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Achtste zondag door het jaar A

Weg met dat rugzakje!

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 6,24-34

De evangelielezing van vandaag is uit de Bergrede en vraagt ons om niet bezorgd te zijn.
Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden, voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal ook heel goed te begrijpen.

Maak je geen zorgen
Jezus zei tot zijn leerlingen: ”Je moet kiezen in dit leven wat je echt belangrijk vindt. Luister je naar God of wil je zo rijk mogelijk worden? Als je je bezorgd maakt of je wel genoeg hebt, genoeg te eten, genoeg kleren in de kast, dan vergeet je dat er andere dingen zijn die veel belangrijker zijn.
Kijk maar naar de vogels. Ze werken niet in de tuin en ze verzamelen geen eten in schuren. God zorgt voor de vogels. En jullie zijn toch veel belangrijker dan vogels?
bloemenOf kijk eens naar de bloemen. Zijn ze niet prachtig? Toch werken ze nooit en ze naaien nooit jurkjes. Maar zelfs de rijkste koning die ons land ooit heeft gehad, was in al zijn dure kleren niet zo mooi als de bloemen. En we weten, de bloemen zijn maar even mooi. Daarna worden ze gemaaid en weggegooid.
Maak je daarom geen zorgen over wat je zal eten, wat je gaat drinken of welke kleren je moet aantrekken. God weet wel dat je dat allemaal nodig hebt. Maar als gelovig mens kan je je beter druk maken over een nieuwe wereld, een wereld die goed is voor iedereen. En maak je geen zorgen over morgen, doe de dingen dag voor dag.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

Artikelen in dit thema Achtste zondag door het jaar A