Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Elfde zondag door het jaar A

Help je mee?

Extra's

Hier zijn meerdere onderdelen te vinden om de kinderwoorddienst een creatief - of speels accent te geven.
Dit kunnen liedjes en gedichtjes zijn, een knutsel of een kleurplaat, een filmpje of een spel. Deze onderdelen zijn altijd te gebruiken in combinatie met de verwerking.

Jezus kiest zijn leerlingen

Jezus kiest twaalf leerlingen. In het spel bij de Extra's staan alle namen nog eens op een rijtje. Ook wij kunnen leerling van Jezus zijn. Soms kun je dat zelfs aan onze namen zien.

De namen van de meeste apostelen worden nog altijd bij de geboorte aan kinderen gegeven. Soms zijn ze afgekort (Wie heet er nog Bartelomeüs tegenwoordig) of veranderd zodat ze wat beter in onze tijd passen. 

Nodig:

- Flap-overblad
- Viltstiften en verschillende kleuren
- Voornamenboek of website

Doen:

Schrijf alle namen van de kinderen van de kinderwoorddienst op een flap-overblad. Houd een lijstje met de 12 apostelnamen erbij.
Petrus, Andreas, Johannes, Jakobus, Matteüs, Filippus, Bartolomeüs, Tomas, Simon, Jakobus, Taddeüs, Judas -> Mattias.

Kijk of de namen van de kinderen te herleiden zijn tot apostelnamen. Filippus heet nu misschien Flip, of Philip, of Filepine of gewoon Pien. Petrus kan een Pieter of Peter zijn, maar ook Pierre of Pietro of zelfs Boutros. Tomas ken je misschien als Tom, en Simon als Simone.

Schrijf de apostelnamen er in een kleur naast en omcirkel de kindernamen in dezelfde kleur. 
Zijn er maar weinig namen laat de kinderen dan namen bedenken (van kinderen uit de klas bijvoorbeeld, of neefjes en nichtjes, of ouders, ooms en tantes) die van een apostel afgeleid kunnen zijn. 

Zoek van de kinderennamen die niet naar de apostelen verwijzen in het namenboek of op internet op wat hun naam betekent. 

Besluit door naar de namen te verwijzen die laten zien dat we in naam afstammen van de apostelen, en dat we dus net als zij namens Jezus aan het werk kunnen gaan om mee te helpen aan de Nieuwe Wereld van God.

 

 

 

Artikelen in dit thema Elfde zondag door het jaar A