Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Elfde zondag door het jaar A

Help je mee?

zondag 18 juni 2023

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Help je mee?

Wil je met iets belangrijks veel mensen bereiken, dan kan je dat niet alleen. Je hebt er vanalles voor nodig: een plan, spullen, mensen en misschien ook wel geld.

Leg op een groene doek de kaars en de bijbel. Leg er een lijstje naast met nummers en daarachter lijntjes waarop geschreven kan worden. 
laatse avondmaal fanoVerder komt er een portemonnee te liggen, snoepjes in de vorm van hartjes, en een afbeelding van het laatste avondmaal, of van Jezus met zijn leerlingen. (of leg de kinderbijbel open bij zo'n afbeelding)

Steek de kaars aan en vraag de kinderen of ze wel eens gedacht hebben over een heel groot project, waarmee je bijvoorbeeld alle mensen in Nederland zou willen bereiken. Je hebt bijvoorbeeld een lied gemaakt en zou willen dat iedereen dat zou gaan zingen. (of bedenk een ander voorbeeld) Wat heb je dan nodig?

Help ze op weg door naar de spullen op het kleed te wijzen: een plan (lijst met nummers), geld (portemonnee), anderen die het een goed en mooi idee vinden (hartjes) en vooral: mensen.

Laat de afbeelding van Jezus zien en vertel dat Hij ook zijn boodschap naar alle mensen in Israël wilde brengen. Hij kende al mensen die Hem steunden, zijn volgelingen en leerlingen. Zijn plan was  twaalf leerlingen op weg te sturen, om mensen te vertellen en te laten zien wat zijn boodschap inhield: dat iedereen kon meedoen aan de Nieuwe Wereld van God.

Bid dan het openingsgebed en lees het bijbelverhaal.

Artikelen in dit thema Elfde zondag door het jaar A