Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstavond jaar A

Bouwstenen

Het adventsproject De Nieuwe Wereld wordt op kerstmorgen afgesloten. Voor de kerstochtendviering wordt er een kinderwoorddienst aangeboden.
Met Kerstmis zijn er ook vaak familievieringen in onze kerken. Kerstmis is er vaak een viering waarin veel meer kinderen dan anders de viering in de kerk meevieren. Voor deze familieviering met Kerstmis bieden we een aantal bouwstenen aan. Wie op internet zoekt vindt allerhande aanbod. Iets daarvan is door ons bij elkaar gezet.

Deze bouwstenen sluiten niet aan bij ons adventsproject. Er zijn in deze familievieringen meestal meer kinderen dan de kinderen die het adventsproject gevolgd hebben, die anders de aansluiting zouden missen. Het project wordt afgesloten in de kinderwoorddienst op kerstmorgen. 

kerstkinderviering

 

 

 

 

 

 

 

 

U vindt onder de bekende kopjes van deze site wat bouwstenen: Opening geeft een suggestie voor een welkom, onder Bijbel vindt u dit keer twee versies van het Kerstevangelie. De knop Gebed levert een paar gebeden; de knop Verwerking geeft een makkelijk uit te breiden kerstspel, bij de Extra's vindt u links naar goed materiaal en onder de knop Achtergrond staat een aantaltips om van een familieviering een echt feestelijke viering te maken.

We hopen u zo op weg te helpen naar een inspirerende kerstviering voor het hele gezin. 

Hebben jullie het grote nieuws gehoord? Het is feest! Het is Kerstmis!
Vannacht wordt Jezus geboren, de redder van de wereld.
Iedereen is blij.

Geef ook ons zo'n lichtje
dat de weg wijst naar de stal.
Dan vragen wij Jezus om vrede,
en om een fijn kerstfeest voor iedereen, overal!

De lezingen voor de Kerstnacht zijn:

Evangelielezing: Lucas 2,1-14
Eerste lezing OT: Jesaja 9,1-3+5-6
Tweede lezing NT: Titus 2,11-14

Een eenvoudig verhaal voor een kerstspel in de familieviering. Pas het zelf aan, met eigen scenes.

Idee├źn voor familievieriengen met Kerstmis

Er zijn sommige momenten in het jaar dat alle kinderen voor een grootse viering in de kerk aanwezig zijn. Het bekendste voorbeeld daarvan is de kerstnachtfamilieviering.