Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Kerstavond jaar A

Bouwstenen

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Inleiding op de viering

Na het Woord van welkom en een lied  (b.v. Wij komen tezamen) worden de kinderen toegespoken:

Hebben jullie het grote nieuws gehoord? Het is feest! Het is Kerstmis!
Vannacht wordt Jezus geboren, de redder van de wereld. Iedereen is blij. Ik wel tenminste.
Want ik geloof dat wij, mensen, Jezus nodig hebben. Hij brengt vrede en licht. Hij zal ons helpen de dingen weer goed te zien. Want we zijn weleens een beetje blind. 
Merken jullie dat ook weleens, dat grote mensen het niet allemaal goed zien, en dat ze dom bezig zijn? Met oorlog maken bijvoorbeeld. Of met rijk worden en niets delen. Of met heel deftig praten en dan toch liegen.
kwartetkaarten-kerstmis
Grote mensen zijn soms maar klein. En jullie zien het soms beter dan wij. Daarom wilde God graag een kind worden. Hij kwam op de aarde als een mensenkind. En meteen bij zijn geboorte werd al duidelijk dat een kind de wereld verandert.

Je denkt dat de geboorte van Jezus tweeduizend-zoveel jaar geleden is. Dat is ook zo. Maar het is ook vandaag. Want Jezus is voor altijd bij ons gekomen. En we vieren zijn geboortedag vandaag op heel de aarde. Wij heten Hem welkom in ons leven, in onze wereld. 

Artikelen in dit thema Kerstavond jaar A