Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Tweeëndertigste zondag door het jaar A

Zorg dat je er klaar voor bent!

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Tien bruidsmeisjes en één bruidegom

Op de tafel ligt een groen kleed, er brandt een kaars en er staat een olielampje op tafel. Wanneer de kinderen in een kring zitten vertelt u dat het bijbelverhaal van vandaag een gelijkenis is. Bij een gelijkenis vertelt Jezus zijn leerlingen een verhaal waarmee Hij duidelijk wil maken dat het in het Rijk van de Hemel anders is dan bij ons.

Vertel als inleiding op de lezing dat het verhaal gaat over tien bruidsmeisjes die op weg gaan om de bruidegom tegemoet te gaan. Vraag of kinderen wel eens bruidsmeisje of bruidsjonker geweest zijn? Laat die kinderen kort vertellen wat ze daarvoor moesten doen. Weet iedereen wel wat een bruidsmeisje is? (er wordt tegenwoordig niet zo veel meer getrouwd, dus misschien zijn er kinderen die het nog niet meegemaakt hebben.)

tien maagden7Vertel over Jezus' tijd: Wanneer mensen in die tijd gingen trouwen, was het gebruikelijk dat de bruidegom onderweg naar het huis van de ouders van de bruid werd begeleid. Het kwam voor dat het soms wel lang duurde voordat de bruidegom daar aankwam. Hij kon van ver komen.

Bid dan samen om kracht en wijsheid en lees daarna het Evangelie.

 

Artikelen in dit thema Tweeëndertigste zondag door het jaar A