Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Veertiende zondag door het jaar A

Het juk is zacht, de last is licht

zondag 9 juli 2023

Bijbel

Hier vind je een navertelling van de evangelielezing van deze zondag.
De andere lezingen uit het Oude en/of Nieuwe Testament worden vermeld.
De verwerkingen zijn gebaseerd op het Evangelie.

Navertelling Matteüs 11,25-30

De evangelielezing van vandaag is Matteüs 11,25-30. Voor de jongste kinderen kan de navertelling gebruikt worden; voor wat oudere kinderen is de vertaling uit b.v. het Evangelieboek voor kinderen of de Bijbel in Gewone Taal heel goed te begrijpen.

Het juk is zacht, de last licht

Jezus begon te praten. Eerst bad Hij tot zijn Vader in de hemel.
“God, U bent mijn Vader”, zei Hij, “en U bent ook de Heer, de Koning, van de hemel en van de aarde. Daar ben Ik heel erg blij om! Soms, God, is het net alsof U de kinderen meer laat weten dan alle wijze mannen van de wereld. Dat is heel bijzonder!”
“Jullie moeten weten”, zei Jezus, “dat mijn Vader in de hemel alles aan Mij heeft gegeven. Ik ben op aarde gekomen zodat jullie God goed leren kennen. Ik kan jullie over de Vader vertellen. God wil er zijn voor alle mensen!
kom bij jezusEn daarom: kom maar bij Mij als je het moeilijk vindt om te doen wat God wil, of als je heel erg moe bent. Bij Mij kun je uitrusten en kun je weer voelen hoe het leven ook kan zijn; licht en zacht, blij en levendig.
Soms is het alsof je een juk op je schouders hebt, dat zo zwaar is, dat je er krom van gaat lopen. Kom maar bij Mij, want bij Mij is de last licht en het juk zacht; het juk drukt hier niet zwaar. Wat Ik van je vraag is niet moeilijk, en niet zwaar. Hier bij Mij kun je rust vinden.”

Dit is het Woord van God
Kinderen: Wij danken God

 

Artikelen in dit thema Veertiende zondag door het jaar A