Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Negenentwintigste zondag door het jaar B

Goed gedaan!

zondag 17 oktober 2021

Verwerking

Een verwerking dient om het gesprek met en tussen de kinderen op gang te helpen. Het is er op gericht om het Evangelie en het leven van de kinderen samen te brengen. Door op een speelse manier om te gaan met het Evangelie ontstaat er contact en beleving.

Verwerkingen kunnen gesprekken zijn, gevolgd door een activiteit, een spel, een knutsel of een werkblad. Deze laatste elementen worden gevonden onder de knop Extra's.

Gesprek met de kinderen

Johannes en Jacobus vroegen aan Jezus of zij in de hemel links en rechts van Hem mochten zitten.
goed kunnenVraag de kinderen of ze een idee hebben waarom de vrienden deze vraag aan Jezus stellen.
Zou het kunnen zijn dat ze een beloning willen voor al het werk dat ze doen? Beloond worden voor wat je doet is prettig. Zo was het ook met Jacobus en Johannes. Praat met de kinderen door over beloningen die ze krijgen. Op school, thuis. Hoe zien die beloningen eruit? (een aanmoediging, een schouderklopje, een knipoog, een bedankje, een sticker, een krul in je schrift, een cadeautje, een dolfijn op je zwembroek)

Belonen kan goed zijn, maar voor Jezus gaat het om helpen en zorgen voor andere mensen. Voor Hem gaat het om meer dan ‘als ik het maar goed heb’. Voor Hem gaat het er niet om of of je veel games hebt of heel veel ander speelgoed.
Vraag wat Jezus echt belangrijk vindt. Denk nog even terug aan de duimen bij het begin van deze kinderwoorddienst. Dat ging over de dingen waar je goed in bent. Wat vindt Jezus daarvan? Hij is er blij mee natuurlijk, maar vooral als je je talenten inzet voor anderen. En Iets doen voor een ander hoeft niet gezien te worden; je hoeft je daarvoor niet op de borst te kloppen; zo van: ‘kijk eens hoe goed ik dat doe!’ Het kan ook gebeuren dat niemand het ziet (en niemand je dus een duimpje geeft...)
Wat vinden de kinderen van deze mening van Jezus?

Ga nog even terug naa de wens van Johannes en Jacobus. Zij willen graag een beloning. Wat is die beloning? Een stoel naast Jezus in de hemel. Maak een overgang naar de stoelendans. Johannes en Jacobus wilden graag op een stoel zitten. Bij hun lukte het niet direct. Gaat het de kinderen wel lukken?! Speel het spel.

Artikelen in dit thema Negenentwintigste zondag door het jaar B