Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zestiende zondag door het jaar B

Uitrusten

zondag 21 juli 2024

Opening

De kinderwoorddienst gaat beginnen. Hier is informatie te vinden over de aankleding van de ruimte, de beginopstelling en hoe de overgang gemaakt kan worden tussen de viering in de kerk en de samenkomst in de kinderwoorddienst. 

Dat kan een klein ritueel zijn, een symbool of een kijktafel die van te voren neergezet wordt. Het thema van de bijeenkomst zal hier al aangeduid worden.

Zoek de stilte!

druk en aandachtLeg op een groene doek de Bijbel neer en zet er een kaars naast. Steek de kaars aan en nodig de kinderen uit om even rustig in en uit te ademen terwijl ze hun ogen gericht houden op de kaars. Bidt dan, zo kalm mogelijk het gebed. Probeer echt te bidden en niet voor te lezen, zodat de kinderen horen dat het ook bij u van binnen komt. 

Vertel de kinderen daarna het verhaal of lees het Evangelie van deze dag voor. Zo nodig kunt u dat inleiden met vertellen dat Jezus zijn vrienden wilde leren om hetzelfde te doen als Hij. En dat Hij ze daarom het land ingestuurd had om te oefenen in het doen van goede dingen en het vertellen over God. (Zie de lezing van vorige week zondag) 

 

 

Artikelen in dit thema Zestiende zondag door het jaar B