Header Sfeerbeeld nazomer potten met stiften school begint

steun adv kwd

Volg ons op facebook

Zevenentwintigste zondag door het jaar B

Wereldmissiedag van de kinderen

Welkom op Kinderwoorddienst! Deze site wil u van dienst zijn met voor elke zondag verschillende onderdelen om een kinderwoorddienst mee op te bouwen.
Klik op de rubriek-knoppen of op de tegels onder de inleiding om de uitwerkingen te zien. Veel plezier!

Nu op de site een impressie van ons Adventsproject Op weg naar het Koninkrijk. Kijk bij 1 december.

Vandaag vieren we in Nederland Wereldmissiedag van de kinderen. Deze dag wordt georganiseerd door Missio Pauselijke Missiewerken in de Wereldmissiemaand oktober.
ethiopie bonga marktOp de voorlaatste zondag van oktober (21 oktober) wordt wereldwijd Missiezondag gevierd. Missio Nederland besteedt dit jaar aandacht aan de kerk in Ethiopië. De Wereldmissiedag van de kinderen heeft geen vaste datum voor de hele kerk. Dat heeft als gevolg dat de lezingen van deze 27e zondag door het jaar niet aansluiten bij de thematiek van Wereldmissiedag van de kinderen. Daarom is ervoor gekozen om deze zondag een andere bijbellezing als uitgangspunt te nemen, namelijk Handelingen 8,26-40 over Filippus en de Ethiopische kamerling.
Als rode draad voor de kinderwoorddienst is gekozen voor 'Iedereen is welkom'. We leggen daarmee een verbinding tussen de gastvrijheid van de Ethiopische koffieceremonie en het idee dat iedereen welkom is in de kerk.

Voor wie graag met de kinderen de evangelielezing van de zondag wil lezen, is deze apart opgenomen bij het onderdeel Bijbel. Ook is er een knutselverwerking opgenomen bij de Extra's.